Ανακαίνιση Οδοντιατρείου

Ανακαίνιση Οδοντιατρείου

Κορωπί, Αττική
2018

Εμβαδόν: 60 m²
Κατάσταση: Ολοκληρωμένο

Αρχιτεκτονική Μελέτη
Arcore Engineers

Φωτογράφιση
Μανώλης Συμεωνίδης

To ανακαινισμένο οδοντιατρείο των 60 τ.μ., βρίσκεται στον 2ο όροφο μιας σύγχρονης πολυκατοικίας στο Κορωπί, σε ένα χώρο που προοριζόταν αρχικά, για χώρο γραφείου. Έτσι, η αρχιτεκτονική μελέτη κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε χώρο οδοντιατρείου, που θα αποτελούταν, από χώρο αναμονής, γραφείο γιατρού και εξεταστήριο. Λόγω περιορισμένων τετραγωνικών μέτρων επιφάνειας, η εργονομική διάταξη των παραπάνω χώρων, με την δυνατή αξιοποίηση του φυσικού φωτός, αποτέλεσε πρωταρχικό εργαλείο της συνθετικής διαδικασίας.

Δημιουργείται χώρος γραφείου και εξεταστηρίου, που διαχωρίζονται με γυάλινο διαχωριστικό, για την απρόσκοπτη διάχυση του φωτός και στους δύο χώρους. Ο χώρος αναμονής, σχεδιάζεται, ώστε να προσφέρει μια αίσθηση άνεσης στους επισκέπτες, με τη χρήση υλικών και χρωμάτων που προκαλούν χαλάρωση, ενώ το πράσινο χρώμα στο φόντο της αναμονής, προστίθεται για να δημιουργήσει βάθος στον χώρο.

Στα έπιπλα, επιλέγονται μαλακές υφές, παλ χρωμάτων, ενώ σχεδιάζονται και κάποιες κατασκευές από ξύλο και λευκή λάκα.

Ιδιαίτερη έμφαση, δίνεται στον τεχνητό φωτισμό. Σαν κύρια πηγή φωτισμού, επιλέγονται σποτ φωτισμού, που τοποθετούνται σε ράγες, με δυνατότητα κατευθυνόμενης δέσμης φωτός, ενώ στον χώρο προστίθενται και κάποια διακοσμητικά φωτιστικά, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα στον επισκέπτη.