Το Γραφείο

Το γραφείο των Arcore Engineers, ιδρύθηκε το 2016 από τον Χαράλαμπο Παπαχρίστου, τον Γιωργή Παπαχρήστου, τον Γιάννη Ουλή και την Φωτεινή Πουλάκη. Μια άτυπη, αλλά αδιάκοπη συνεργασία των μελών, είχε ξεκινήσει ήδη από το 2012.
Με κύρια συστατικά το κοινό όραμα, τις υψηλές εργασιακές ηθικές αξίες, την ακόρεστη διάθεση για περαιτέρω εξέλιξη και ως συνέχεια του τεχνικού γραφείου X. και Γ. Παπαχρήστου, με 40ετή εμπειρία στην μελέτη και την κατασκευή, δημιουργήθηκε το γραφείο των Arcore Engineers. Έκτοτε, το γραφείο μας, προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς και κατασκευές μοναδικού σχεδιασμού και ποιότητας.

Η φιλοσοφία

Η σύνθεση διαφορετικών ειδικοτήτων, αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η φιλοσοφία του γραφείου, με στόχο κάθε έργο να μπορεί να αντιμετωπίζεται in situ, από τις ομάδες μηχανικών που το στελεχώνουν, να εξελίσσεται μέσα από την καθημερινή τριβή τους στο γραφείο και το πεδίο και να φτάνει από το λευκό χαρτί στην τελική παράδοση του στον πελάτη.

Η διαδικασία μελέτης, περιλαμβάνει πέρα από την τοπογραφική, την αρχιτεκτονική και την στατική μελέτη, τη διαχείριση του έργου σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό, τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών και τη διαχείριση της επίβλεψης.

Κάθε έργο, αντιμετωπίζεται και μελετάται ξεχωριστά, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και αποτελεί για το γραφείο μας, μια νέα ευκαιρία για καινοτομία, μελέτη και εξερεύνηση. Κάθε παράμετρος, εξετάζεται και ενσωματώνεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή, προκειμένου να δημιουργούνται ξεχωριστές χωρικές εμπειρίες με άξονα τις ανάγκες του ανθρώπου, συνδυασμένες με το φυσικό περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά, το γραφείο μας, θεωρεί την καθημερινή έρευνα αναπόσπαστο κομμάτι που οδηγεί σε υψηλής ποιότητας σχεδιασμό και κατασκευή.

Η Ομάδα

 Χαράλαμπος Παπαχρίστου

Χαράλαμπος Παπαχρίστου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί Αττικής. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Pavia το 1977 και έκτοτε αποτελεί μέλος του ΤΕΕ. Έως το 1982, ο κύριος κλάδος απασχόλησης του ως μηχανικός, ήταν η μελέτη και επίβλεψη ανέγερσης πολυκατοικιών. Στη συνέχεια και ως σήμερα, έχει κατασκευάσει κτίρια κατοικιών και κτίρια εμπορικής χρήσης συνολικού εμβαδού 85.000 τ.μ. στα ανατολικά και νότια προάστια της Αττικής, καθώς και βιομηχανικά κτίρια συνολικού εμβαδού 20.000 τ.μ. Διαθέτει μελετητικό πτυχίο Δ κατηγορίας, σε οικοδομικά έργα και πτυχίο Δ κατηγορίας, σε έργα οδοποιίας. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας των Arcore Engineers.

 Γιωργής Παπαχρήστου

Γιωργής Παπαχρήστου

Γεννημένος στο Κορωπί Αττικής, αποφοίτησε το 2011 από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου του Liverpool (Meng Civil & Structural Engineering) και έκτοτε αποτελεί μέλος του ΤΕΕ. Εργάστηκε για ένα χρόνο στο Κουβέιτ ως επιβλέπων μηχανικός στην κατασκευή οικισμού κατοικιών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως επιβλέπων μηχανικός σε δημόσια έργα έως το 2015, δουλεύοντας παράλληλα και για το τεχνικό γραφείο Χ. και Γ. Παπαχρήστου. Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας των Arcore Engineers.

Γιάννης

Γιάννης Ουλής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008 και έκτοτε αποτελεί μέλος του ΤΕΕ. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Leeds (ΜSc Transport planning and Engineering ) και στη συνέχεια εργάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία για 2 έτη. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, διατήρησε τεχνικό γραφείο ως σύμβουλος μηχανικός. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας των Arcore Engineers.

<strong>Φωτεινή Πουλάκη</strong>

Φωτεινή Πουλάκη

Γεννημένη στο Κορωπί Αττικής, αποφοίτησε από την σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2014) και έκτοτε αποτελεί μέλος του ΤΕΕ. Στη συνέχεια εργάστηκε, σε μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας των Arcore Engineers.

 Τζέμες Γιάκο

Τζέμες Γιάκο

Γεννήθηκε στο Αμμάν Ιορδανίας και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής. Αποφοίτησε από την σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2021) και έκτοτε αποτελεί μέλος του ΤΕΕ. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Από το 2021 αποτελεί μέλος της ομάδας των Arcore Engineers.

 Κατερίνα Παπαχρήστου

Κατερίνα Παπαχρήστου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί Αττικής. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και σχεδιασμού αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας (2009). Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της το 2011, στο τμήμα Interior and Living Design στη σχολή Domus Academy, Μιλάνο. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας και έπειτα μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου απασχολήθηκε για 7 χρόνια στην BoConcept, ως διακοσμήτρια ιδιωτικών κατοικιών και εταιρειών. Από το 2022 αποτελεί μέλος της ομάδας των Arcore Engineers.