Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή , Αθήνα
2019

Εμβαδόν: 140 m²
Κατάσταση: Μελέτη

Αρχιτεκτονική Μελέτη
Arcore Engineers

Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις
Arcore Engineers

To διαμέρισμα των 140τμ., βρίσκεται στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας, των αρχών της δεκαετίας του ’90, στην Αγία Παρασκευή, με θέα προς την κατάφυτη πλευρά του Υμηττού. Η υπάρχουσα διάταξη, περιελάμβανε τρία υπνοδωμάτια, ένα δωμάτιο που διατασσόταν η κουζίνα, έναν ενιαίο χώρο τραπεζαρίας και καθιστικού, ένα λουτρό και ένα WC.

Σκοπός της ανακαίνισης, ήταν η αναδιάταξη των χώρων της κουζίνας, του WC και του λουτρού, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Οι υπόλοιποι χώροι, δηλαδή τα υπνοδωμάτια, το καθιστικό και η τραπεζαρία επιδέχονται αλλαγές, που αφορούν στο ύφος τους με αλλαγές σε χρώματα, φωτισμό, υλικά και έπιπλα. Στην κουζίνα, δημιουργείται ένα μεγάλο ενιαίο άνοιγμα, που επιτρέπει την οπτική επαφή με την τραπεζαρία και το καθιστικό. Κάτω από το άνοιγμα και προς την πλευρά της τραπεζαρίας, προτείνεται η κατασκευή ψηλού πάγκου φαγητού. Μια αποθήκη τροφίμων, προστίθεται, επίσης στην κουζίνα. Στο καθιστικό, το υπάρχον τζάκι, τροποποιείται και γίνεται πιο γραμμικό, ενώ απέναντι και παράλληλα με το τζάκι, ο τοίχος διαμορφώνεται ως βιβλιοθήκη. Ανάμεσα στο τζάκι και στην βιβλιοθήκη, διατάσσεται το καθιστικό. Όσον αφορά, τα μπάνια, το WC περιορίζεται σε τετραγωνικά, προκειμένου να αποκτήσει μια πιο εργονομική διάταξη. Στο WC, δίνεται έμφαση στο χρώμα, ενώ αντιθέτως στο λουτρό, επιλέγονται πιο γήινες αποχρώσεις πλακιδίων.

Για το master υπνοδωμάτιο, επιλέγονται υλικά και χρώματα που προσφέρουν μια αίσθηση χαλάρωσης και καθαρότητας. Όσον αφορά, τα άλλα δύο υπνοδωμάτια, το ένα γίνεται παιδικό δωμάτιο και το άλλο μετατρέπεται σε γραφείο.

Το ξύλινο δάπεδο, διατηρείται σε όλο το διαμέρισμα, ενώ προστίθενται ψευδοροφές, στις οποίες ενσωματώνονται σποτ και κρυφός φωτισμός, για ένα ομοιόμορφο φωτιστικό αποτέλεσμα.