Ανακαίνιση διαμερίσματος  στη Νέα Σμύρνη

Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη
2016

Εμβαδόν: 130 m²
Κατάσταση: Υπό Κατασκευή

Αρχιτεκτονική Μελέτη
Arcore Engineers

Κατασκευή
Arcore Engineers

Φωτορεαλιστική απεικόνιση
Arcore Engineers

Στον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, απέναντι ακριβώς και με θέα το άλσος της νέας Σμύρνης, αυτό το διαμέρισμα των 130 μ2 αποτελεί την κατοικία μιας οικογένειας τεσσάρων μελών.

Η πολυκατοικία, ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το σχέδιο του διαμερίσματος περιελάμβανε τρία υπνοδωμάτια, μια κουζίνα που εκτεινόταν σε ξεχωριστό δωμάτιο, αποκλεισμένη από τους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας, ένα μεγάλο χώρο τραπεζαρίας – σαλονιού με ένα μεγάλο υαλοστάσιο, με θέα το άλσος της Νέας Σμύρνης και τζάκι, ένα λουτρό και ένα WC.

Ο σκοπός της μελέτης, ήταν η αναδιάταξη των χώρων του διαμερίσματος, προκειμένου αυτό να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της συγκεκριμένης οικογένειας, όσον αφορά τη συνολική σχεδίαση και το ύφος του. Στο καθιστικό, επιλέγονται ουδέτερες αποχρώσεις και λιτές γραμμές, προκειμένου ο χώρος να αποκτήσει ένα καθαρό και ήσυχο ύφος και να ταιριάζει αρμονικά με τα έπιπλα κλασικού ύφους, τα οποία διατηρούνται σύμφωνα με την επιθυμία των ενοίκων και επαναχρησιμοποιούνται. Σε αντίθεση με το ήρεμο αυτό αποτέλεσμα, έρχεται η επένδυση του τοίχου που λειτουργεί σαν φόντο της τηλεόρασης, όπου επιλέγονται πλακίδια σε στυλ γκρι μωσαϊκού, για να δώσουν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στην όλη εικόνα του χώρου. Το μεγάλο υαλοστάσιο, με θέα το άλσος, λειτουργεί σαν κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης. Η κουζίνα, ανοίγεται προς τον διάδρομο και επιλέγονται γήινοι τόνοι, ενώ τα πλακίδια του πατώματος και τα φωτιστικά, δημιουργούν μια έντονη αντίθεση δίνοντας έναν πιο ενδιαφέρων χαρακτήρα στον χώρο.

Στα υπνοδωμάτια, επιλέγονται ουδέτερα χρώματα και υφές, πέρα από το ένα υπνοδωμάτιο που επιλέγονται πιο μεγάλες αντιθέσεις (τοίχος με τσιμεντοκονία κλπ) καθώς αποτελεί το υπνοδωμάτιο ενός έφηβου.

Τέλος, τα λουτρά, αντιμετωπίστηκαν πιο ειδικά και χρησιμοποιήθηκαν πιο έντονες αντιθέσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν σαν πιο μικρές ενδιαφέρουσες χωρικές μονάδες.